www.radiojazz.fm

Re: www.radiojazz.fm

Postprzez tobin w Pon Mar 29, 2010 10:32 am

donkiszot napisał(a):
btw. nazwa audycji o której wyżej pisałem znów została zmieniona na tę, która mnie drażni :( Redakcjo, dlaczego nie ma NAJLEPSZY GROVE W MIEŚCI ;((

Bawią się z Tobą w kotka i myszkę. W ramówce jest jedno (nawet gdy się cieszyłeś ze zmiany, to było jak jest), a w programie na dziś pojawia się drugie.
Zaczynam przypuszczać, że zwyczajnie robią Ci psikusy LOL

skandal

jak tak można
?? !!
:)
tobin
Lekki Bywator
Lekki Bywator

Dołączenie: Sob Lip 18, 2009 3:06 pm

Re: www.radiojazz.fm

Postprzez tobin w Śro Maj 26, 2010 9:33 am

darek_radioJAZZ.fm napisał(a):
obserwator napisał(a):A czwarta sprawa to taka sugestia: było już "Zabierz radio ze sobą", "Podłącz swój player". A nie można tak najprościej i chyba najtrafniej: "Słuchaj radia w ulubionym odtwarzaczu"? :)

Aktualnie na stronie jest info: "Jak słuchać radia" - tam można znaleźć linki, a nie bawem pojawią sie również instrukcje jak słuchać radia za pomocą na przykład telefonu lub radia samochodowego. Dodatkowo linki do strumieni można pobrać z okienka playerka.

teraz, po uruchomieniu kanału polishJAZZ.FM (swoją drogą często przełączam się jeśli gra tam np. Ula Dudziak czy Ewa Bem lub Anna Jopek, poza tym świetne brzmienie, lepsze od radioJAZZ.FM jest w moim odbiorniku) i wstawieniu buttona z podlinkowaniem do tego kanału radiowego w miejscu gdzie wymienieni są fundatorzy radia, osoby wspierające je, wygląda to tak, jakby polishJAZZ.FM było waszym partnerem, albo instytucją wspierającą. A przecież jest waszym "dzieckiem". Przycisk ten (logo ze strumieniem) dałbym gdzieś wyżej np. nad separatorem z tekstem: Jak słuchać radia lub - pod ten napis. Albo nad Koncerty, choć to mogłoby zaburzyć całkiem dobry wygląd gónego menu strony jaki jest teraz.
Najlepsza byłaby taka kolejność. 1. Koncerty 2. Jak sluchac radia 3. streaming zapewnia (chwalic trzeba techniczne serce radia) 4. wspieraja nas (wymienienie) 5. Chce wesprzec radio
taki układ wydaje mi się logiczny, ale oczwyiście rozumiem, że każdy może być odmiennego zdania

darek_radioJAZZ.fm napisał(a):
tobin napisał(a):Mnie irytuje brak wciąż -dla mnie i z myślą o nowych słuchaczach- info o czym jest dana audycja autorska. Kim są osoby, że czasami nie są to przypadkowe osoby jak np Jarek Grzesica odpowiadający w Warszawie za Warsaw Electronic Festival. A np. chętnie dowiedziałbym się więcej o Panu Fabjańskim czy Panu Gołąbie, których wcześniej (między innymi ich) nie było na antenie eterowego Jazz Radio. A w necie za wiele informacji nie znalazłem. A poza tym, po to jest strona radia, aby nie trzeba było googlować.
Całe ostatnie zmiany na stronie okazały się rzeczywiście kosmetyczne. I jeśli chodzi o info o audycjach to na gorsze - poprzednio były one osobno wyszeczegolnione ze wstepniakiem, i info o wybranych audycjach. Z tego co jeszcze zostalo zmienione, to wyjecie z O nas czesc Przyjaciele oraz zlikwidowanie zakladki - Galeria. No i info o Fundacji zostalo uzupelnione o niektore tresci. Plus zmiana - Jak sluchac radia (zmiana tresci buttona).

Wszystkie zabiegi na stronie służą między innymi usprawnieniu dodawania treści. Dzięki temu będziemy na bierząco dodawać informacje, również dotyczące audycji autorskich czy samych autorów. Nie jest to jednak tak proste jak by się mogło wydawać - od strony technicznej jestesmy prawie gotowi na takie rozwiazania, ale pozostaje jeszcze kwestia opisu, który musza przygotowac sami autorzy czyli ludzie, którzy poświecaja swoj wolny czas na "granie dla Was" :) Ps. Googlowanie jest na tyle prostym zabiegiem, że można poświęcić 5 min na wyszukanie ciekawych informacji o autorach :)

Zmieniło się o wiele więcej - nie bawem zobaczycie wszystkie zmiany :)
Pozdrawiam
Darek

co z tymi zmianami, noooo ??
3mam kciuki za zmiany na stronie, ale najbardziej za lepszą jakość dźwięku, który dziś jest trochę jak ze studni
viewtopic.php?f=55&t=3787

tobin
tobin
Lekki Bywator
Lekki Bywator

Dołączenie: Sob Lip 18, 2009 3:06 pm

Poprzednia

Powróć do Forum RadioJAZZ.FM

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości