www.radiojazz.fm

Re: www.radiojazz.fm

Postprzez betasza w Wto Wrz 01, 2009 2:21 pm

:GAFA: tak to jest, jak się człowiek przywiąże do jednej stacji i nie wie co poza tym w eterze słychać
betasza
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Czw Lip 30, 2009 12:46 pm

Postprzez tobin w Śro Wrz 02, 2009 2:24 pm

nie wiem czy akurat slychac, ale gdzie w radio (i to niedaleko od ostatniego studia JazzRadio 106,8fm,101fm,cyfra+) wspomniana osoba pracowała,

a teraz to sie nie orientuje
tobin
Lekki Bywator
Lekki Bywator

Dołączenie: Sob Lip 18, 2009 3:06 pm

Postprzez tangens w Czw Wrz 03, 2009 9:38 am

"M. Waraczyńska szefową newsroomu Radia Kolor." :/ - taką wiadomość z grudnia 2008 można przeczytać w necie. No..,to jest arbait...
Ale, być może, uda się uratować sympatyczną audycję prowadzoną przez nią w duecie z Wojciechem Karolakiem, który okazał się niezłym facecjonistą.
„Najgorszym w reklamie nie jest jej głupota, ale jej powtarzanie bez końca. Słuchanie 500 razy nawet najbardziej „dowcipnej” reklamy jest gorsze od chińskiej tortury...”
Tok-Mao
tangens
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Nie Kwi 05, 2009 6:49 am

Postprzez tangens w Sob Wrz 05, 2009 9:05 pm

Pomnę taką anegdotę Pana Karolaka , jak to w czasach PRL-u pewien saksofonista NN składał mozolnie dolce by kupić sobie wymarzony, markowy ustnik do swego instrumentu. Kosztował ten ustnik sporo (bodajże ponad 100)dolarów, co wtedy było kupą szmalu ( flaszka Wyborowej kosztowała 90 centów w bonach Pekao). Z dużym ryzykiem przemycił wzmiankowane dolce na zgniły Zachód, obecnie zwany Unią Europejską, gdzie zakupił przedmiot marzeń. Gdy, już w kraju, zaczął grać na ulubionym instrumencie , stwierdził że coś nie tak.. Okazało się, że ma zły zgryz.... ;( Wtedy ów saksofonista pokazał prawdziwą determinację, bez wahania chwycił pilnik i dostosował ten ustnik do swego uzębienia.
Morał z tego taki, że prawdziwy artysta zrobi wszystko, aby osiągnąć wymarzony efekt artystyczny,
a w szczególności jeśli to jest nasz, polski artycha FAJA .
„Najgorszym w reklamie nie jest jej głupota, ale jej powtarzanie bez końca. Słuchanie 500 razy nawet najbardziej „dowcipnej” reklamy jest gorsze od chińskiej tortury...”
Tok-Mao
tangens
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Nie Kwi 05, 2009 6:49 am

Postprzez bat73 w Czw Wrz 17, 2009 10:55 pm

Ja znalazłem M.Waraczyńską wśród ludzi TOK FM (od stycznia 2009). Natomiast Jarek Czarniakowski znaleziony na jakimś portalu ma wpisaną obecną firmę : www.radiojazz.fm (od 2009-06) ! Czy rzeczywiście jest w załodze radia ? Byłoby fajnie.
bat73
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Czw Wrz 17, 2009 10:47 pm

Postprzez jerzysz w Pią Wrz 18, 2009 8:05 am

Monika Waraczyńska (obecnie na urlopie macierzyńskim) rzeczywiście pracuje na co dzień w TokFM podając informacje ekonomiczne. Jarek Czarniakowski miał w czerwcu kilkutygodniowy epizod z RadiemJAZZ.FM ale nasze drogi niestety się rozeszły :(
Awatar użytkownika
jerzysz
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Wto Lip 21, 2009 11:21 am

Postprzez MarekN w Pią Wrz 18, 2009 5:25 pm

jerzysz napisał(a):To jest konsekwencja wrogiego przejęcia. Bo czemuż to Chilli miało rezygnować z internetowych słuchaczy JR? Może ktoś by siłą rozpędu przerzucił się na nową stację?
No dobra z tym ostatnim przegiąłem ;)

hahahaha
ktoś się przerzucił!
dobre, dobre,
kilka razy słuchałem tego radia z czystej ciekawości,
ma sa kra!
nie mam nic do takiej muzyki, jest potrzebna,
hole, toalety, windy...
spokojnie, bezinwazyjnie,
ale prowadzący... to już kompletna porażka,
jakaś pani co kilka utfuuuorów wchodzi na antenę i ma do powiedzenia tyle,
że coś gdzieś przeczytała o czymś,
no wiecie, jakieś bzdurki z tabloidów,
albo, że jak leży w wannie to lubi rozmawiać przez komórkę,
eh, szkoda pisać,
a strona ok, znaczy Radia Jazz strona,
może trochę więcej by się przydało o historii,
zarówno starego i nowego radia,
a co do jingli,
to pamiętam taki z 1 kwietnia,
przed zamknięciem radia na Krzywickiego,
radio dżeska jest impreska,
autorstwa jeżeli dobrze pamiętam Oli i Świstaka,
było wtedy zamieszanie z nowym chwilowym szefem Szymkowiakiem,
co w Esce wcześniej "robił"
pozdrówka dla wszystkich,
i bardzo się cieszę, że się udało,
mimo wielu niedowiarków,
HUUUUUURAAAA!
Awatar użytkownika
MarekN
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Pią Wrz 18, 2009 4:44 pm

Postprzez czerwonykalafior w Nie Paź 11, 2009 2:23 pm

Nie wiem czy jest sens zakładania nowego wątku, bo chciałem tylko zapytać czy gdzieś można znaleźć co aktualnie leci na antenie, a jeżeli nie to dlaczego ?
czerwonykalafior
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Nie Paź 11, 2009 2:16 pm

Postprzez jerzysz w Pon Paź 12, 2009 8:17 am

JazzDobry!
na razie niestety nie. ze względu na ograniczony budżet nie mamy jeszcze odpowiedniej technologii, ale kwestia czasu wyłącznie jest zebranie przez nas odpowiedniej kwoty i zakup sprzętu. wtedy opisy będą widoczne.
pozdrawiam, jurek szczerbakow
Awatar użytkownika
jerzysz
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Wto Lip 21, 2009 11:21 am

Postprzez Witek w Pią Paź 16, 2009 1:12 pm

tangens napisał(a): Gdy, już w kraju, zaczął grać na ulubionym instrumencie , stwierdził że coś nie tak.. Okazało się, że ma zły zgryz.... ;( Wtedy ów saksofonista pokazał prawdziwą determinację, bez wahania chwycił pilnik i dostosował ten ustnik do swego uzębienia.

Prawdziwą determinację pokazałby wtedy, gdyby pilnikiem uzębienie do ustnika dostosował.
Witek
Lekki Bywator
Lekki Bywator

Dołączenie: Pią Maj 30, 2008 5:52 pm

Postprzez tobin w Pon Paź 19, 2009 9:18 pm

jerzysz napisał(a):JazzDobry!
na razie niestety nie. ze względu na ograniczony budżet nie mamy jeszcze odpowiedniej technologii, ale kwestia czasu wyłącznie jest zebranie przez nas odpowiedniej kwoty i zakup sprzętu. wtedy opisy będą widoczne.
pozdrawiam, jurek szczerbakow

ale stronka mnie dzisiaj milo zaskoczyla! w koncu to jest cos. Bardzo ciekawy pomysl z tym obrazkiem przy audyjcach autorskich - motorze napedowym stacji. Ciekawe, nowoczesne, przykuwajce oko. I na beizaco co za pasmo czy program na antenie, tak jak kiedys to bylo na www.jazzradio.pl :)

Tylko jak dla mnie i z tego co tu i tam czytalem, wciaz za malo jest o 'znanych nazwiskach z historii Jazz Radio', i w ogole o 'znanych, legendarnych audycjach tego radia' - o ktorych nawet nie do konca wierni i nie do konca sluchajacy to radio niegdys mogli slyszec. Mam tu na mysli audycje Sorbiego, audycje Nic Pewnego czy Remika Syntetyczne Nastroje, audycje Rozmowy lekko Jazzujace czy przede wszystkim Niokolokobaaa - to chyba akurat juz marka, audycja byla w radio chyba prawie od poczatku. Czy audycje Oli Nowosad albo Michala Burszty.

I napiszcie o klubie-kawiarni Lorelei, w ktorej odbywaja sie cykliczne imprezy dja Guiddo pod patronatem naszego radia, to obowiazkowo!

i to tyle narzekania, ogolnie stronka jest aktualna, przejrzysta, nowoczesna. Ladnie tez dzialaja playery streamingu prosto ze strony bez koniecznosci instalowania programow do odtwarzania, z pewnoscia, dla mniej rozwinietych technologicznie to wygodne rozwiazanie, ktore zapewni, ze sluchacz wroci na te strone, jesli raz uda mu sie odtworzyc:)

pozdrowienia!
tobin
tobin
Lekki Bywator
Lekki Bywator

Postprzez boskibyczybyk w Czw Paź 22, 2009 9:49 pm

wszystko pięknie, aczkolwiek mam dwie sugestie: cheers

-playlista publicznie dostępna, by w każdej chwili móc sprawdzić co leci, czy co leciało w poprzedniej audycji a przyczepiło się i nucimy

-opcja odsłuchiwania przez popularne playery starym sposobem - nie tylko że się przyzwyczaiłem, wszystkie radiostacje mam zakolejkowane w winampie tylko radiojazz.fm się wyłamuje. super sprawa ów nowy player, jednakże potencjometru nawet nie posiada. optuję więc za daniem słuchaczowi wyboru: lubisz nowy player, odpal w oknie, wolisz dodać do playlisty w swoim odtwarzaczu multimediów i w ten sposób słuchać klikasz odpowiedni link i słuchasz.

opcja zewnętrznego odtwarzacza daje także możliwość wyświetlania w okienku informacji o aktualnie granym tytule

pozdrawiam, krzysiek :sluchawy:
boskibyczybyk
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Czw Paź 22, 2009 9:41 pm
Miejscowość: tri(p) city

Postprzez Domi w Pią Paź 23, 2009 4:42 pm

Tak, możliwość odtwarzania RadiaJazz w odtwarzaczu jest bardzo pożądana.

I dobrze, że ciągle jest ----> Weź radio ze sobą <---- ;)
Awatar użytkownika
Domi
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Pią Sie 28, 2009 8:46 pm

Postprzez boskibyczybyk w Sob Paź 24, 2009 2:56 pm

:hmm: any tip jak tego dokonałeś mocium panie? :sluchawy:

:SPOKO: znalazøem :sluchawy: ;)
boskibyczybyk
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Czw Paź 22, 2009 9:41 pm
Miejscowość: tri(p) city

Postprzez kochamRadioJazz.fm w Czw Paź 29, 2009 2:49 pm

Witam cieszę się bardzo, że wróciliście bo po waszym zniknięciu brakowało mi kogoś kto był częstym gościem w moim domu a wręcz pełnoprawnym członkiem rodziny ;). Trzymam mocno kciuki za dalszy rozwój. Jedyne co by się przydało to info o aktualnie nadawanym utworze czy nie można w tym temacie skorzystać z jakiegoś open source-owego rozwiązania (jeśli potrzebna pomoc nie ma sprawy) nie rozumiem po co do tego hardware?
kochamRadioJazz.fm
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Czw Paź 29, 2009 2:39 pm

Postprzez DanteKarlini w Wto Gru 01, 2009 1:45 am

Szkoda, że nie wszystko działa poprawnie na komputerach typu Mac. Na Safari radio w ogóle się nie włącza. Musiałem zainstalować Firefox'a, za którym nie za bardzo przepadam. No i szkoda, że nie można słuchać radia via QuickTime. Nie jestem koderem, i nie wiem za nic, gdzie w źródle strony widnieje adres z jakiego pobiera się radio… ;-(
Nobody is perfect.
My name is nobody...
Awatar użytkownika
DanteKarlini
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Pon Lis 02, 2009 10:35 am
Miejscowość: Tychy

Postprzez jazzman55 w Śro Gru 02, 2009 10:41 am

Witam,
Na http://radiojazz.fm/instrukcja.html są bezpośrednie linki do strumieni.
Nie wiem jak na Mac'u, ale na PC QuickTime'a unikam jak tylko mogę. To kolejny kombajn-zamulacz, który zawsze chce się uruchamiać razem z systemem pomimo że usilnie mu zabraniam ;)
jazzman55
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Śro Gru 02, 2009 10:26 am

Postprzez DanteKarlini w Śro Gru 02, 2009 10:54 am

Dzięki bardzo jazzman55.
Anwyay… Mac ma zupełnie inną architekturę – QuickTime nie włącza się przy starcie i zaprawdę powiadam nie zamula. Ba! To jeden z mniej żrących procesor programów ;-)
Nobody is perfect.
My name is nobody...
Awatar użytkownika
DanteKarlini
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Pon Lis 02, 2009 10:35 am
Miejscowość: Tychy

Postprzez darek_radioJAZZ.fm w Czw Gru 03, 2009 9:31 am

Hej,

właśnie tak się zastanawiamy z ekipą radiojazz.fm'ową :) czy przekaz "Weź radio ze sobą" jest czytelny ? Od jakiegoś czasu dostaję maile z zapytaniem jak słuchać radia za pomocą playerów, więc świadczy to o braku zrozumienia...

czekam na Wasze opinie i sugestie... czym możemy zamienić albo gdzie jeszcze dodać info o adresach do streamingu? :)

Dziękować :)

PS.

Odnośnie wyświetlania nazw kawałków na stronie czy w playerze to niestety nie jest to takie proste :) aktualnie gramy z kilku źródeł, a program który wysyła do Was sygnał nie jest jeszcze w stanie ogarnąć ich wszystkich na raz ... a jak do tego doda się jeszcze podkład pod dźwięki paszczowe, to w ogóle wariuje :)

zapewniam wszystkich, że cały czas nad tym pracujemy i dołożymy wszelkich starań, żeby taka opcja pojawiła się jak najszybciej :)

Pozdrawiam
Darek
darek_radioJAZZ.fm
Debiutator
Debiutator

Dołączenie: Pon Mar 16, 2009 11:10 pm

Postprzez tobin w Czw Gru 03, 2009 10:29 am

darek_radioJAZZ.fm napisał(a):Hej,

właśnie tak się zastanawiamy z ekipą radiojazz.fm'ową :) czy przekaz "Weź radio ze sobą" jest czytelny ? Od jakiegoś czasu dostaję maile z zapytaniem jak słuchać radia za pomocą playerów, więc świadczy to o braku zrozumienia...

czekam na Wasze opinie i sugestie... czym możemy zamienić albo gdzie jeszcze dodać info o adresach do streamingu? :)

'podlacz swoj player' jest lepsze, dla mnie - 'wez radio ze soba' oznaczalo, ze bede mogl was sluchac w mp3 w srodkach komunikacji miejskiej, czy innym przenosnym odtwarzaczu muyzki, co nie jest prawda. No pomijam najnowsze cuda techniki tel.kom. i tam polaczenie z net ale to chyba jeszcze nie dziala u nas w Polsce tak jak powinno i nie jest na tyle tanie, aby moc sobie na to pozwolic

darek_radioJAZZ.fm napisał(a):Odnośnie wyświetlania nazw kawałków na stronie czy w playerze to niestety nie jest to takie proste :) aktualnie gramy z kilku źródeł, a program który wysyła do Was sygnał nie jest jeszcze w stanie ogarnąć ich wszystkich na raz ... a jak do tego doda się jeszcze podkład pod dźwięki paszczowe, to w ogóle wariuje :)

zapewniam wszystkich, że cały czas nad tym pracujemy i dołożymy wszelkich starań, żeby taka opcja pojawiła się jak najszybciej :)

nie wiem czy znacie, obserwowaliscie jak to robi radio Ram z Wroclawia. pobierzcie ich sciezke do swojego playera, posluchajcie, poobserwujcie. A jest to takie radio PiN we wroclawskiej wersji, takze zarowno wejscia paszczowe maja tam miejsce, jak i inne audycje tematyczne.

3mamy kciuki, a rozwoj i tak jest calkiem niezly, jesli przypomniec sobie ksztalt istnienia radia jeszcze w lipcu.
tobin
Lekki Bywator
Lekki Bywator

PoprzedniaNastępna

Powróć do Forum RadioJAZZ.FM

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Witek oraz 2 gości