Myślałem raczej o dookreśleniu tego krótkiego hasła.
Podłącz swój player
(pobierz bezpośredni link do strumienia)Ale domyślam się, że zagęszczenie spore, a czytelność mniejsza.
Problem jest o tyle, że "jednoznacznie" wyklucza się z "krótko" i "nie technicznie"

Ale od początku. Player -- moim zdaniem -- odpada. Czy chodzi o program? czy o przenośny odtwarzacz? Nie wiadomo, a powszechność słowa również wątpliwa (oczywiście można się domyślić, ale...). No i gdzie, do czego mam ten player podłączyć. Jeśli już, to mogę radio podłączyć w używanym przeze mnie odtwarzaczu plików audio (

ileż słów trzeba użyć dla jednoznaczności).
Techniczne sformułowania mają tę zaletę, że są w miarę jednoznaczne. Niestety mniej zrozumiałe. Tylko czy osoba mało wtajemniczona będzie szukała innych metod słuchania?
Może zamiast obecnego linku zamieścić "Sposoby słuchania radia" ("Jak nas słuchać", "Jeśli wolisz słuchać inaczej" lub coś w ten deseń) i tam opisać wszystkie możliwości ze szczegółami i z linkami oczywiście? Była kiedyś instrukcja słuchania (niepotrzebnie w pdf) -- rozwinąłbym ten pomysł (także o techniczne zagadnienia słuchania przez domowy zestaw audio, o słuchanie przez wifi itd)
Obecnie gdy laik wejdzie w "podłącz swój payer" też niewiele z tego zrozumie.
"Jeśli wolisz słuchać RadiaJAZZ.FM w swoim ulubionym odtwarzaczu, wystarczy kliknąć jedną z ikonek radiowych – 128 kbps lub 64 kbps."
Nasuwają się pytania: czy w każdym odtwarzaczu? A jak kliknę to otworzyć czy zapisać plik? No i co to jest kbps, które mam wybrać? Dlaczego nad ikonami jest napisane włącz a wyskakuje okno pobierania? Itd. Oczywiście mowa o tych z techniką na bakier. Ani to techniczne (przynajmniej można poszukać co to znaczy), ani przystępne dla "każdego". Czyli wracamy do instrukcji.
Ale jeśli miałbym wziąć udział w konkursie "krótko i jednoznacznie", to moje propozycje:
1. Słuchaj w Winamp (przez Winamp?) -- użytkownicy innych programów i tak zrozumieją. W linku można dać wyjaśnienie o innych programach.
2. Pobierz plik *.m3u -- technicznie, ale krótko i jednoznacznie
oddzielam, bo dalsze propozycje mniej mi leżą, ale podaję dla dobra burzy mózgów3. Pobierz plik radia
4. Słuchaj w swoim programie muzycznym -- długawo...
5. Radio w Twoim odtwarzaczu
6. ...CDN(?)
Reasumując. Jeśli zależałoby to ode mnie, postawiłbym na opcję "Pobierz plik *.m3u" + drugi link (może w innym miejscu strony jeśli tu za ciasno/aby utrzymać logikę zakładek) ze szczegółową instrukcją obsługi zagadnienia jakim jest radio internetowe (jak i gdzie można słuchać. technikalia, programy, sprzęty wifi, GPRS, słowiczek pojęć itd.)
Co do strony, to jeszcze dwie sugestię:
1. Kontakty w jednym miejscu. Część jest w "kontakt", część w opisach audycji, a jeszcze innych nie ma wcale.
2. Link do strony głównej jest tylko jako graficzne logo? Ja się gubię i zaczynam klikać we wszystko (oczywiście z irytacją

). Wiem, że robi się dużo klawiszy w tym radyjku, ale może warto "kluby" dać jako część "partnerzy", a "galerie" w "o nas". "Fundacja" zresztą też mogłaby być w "o nas". Ewentualnie zmienić na "o nas i o fundacji".
Trochę chaotycznie, ale mam nadzieję, że choć ciut pomocne.