, prowadzenie "kumpelskie" po prostu nie pozwala mi przejść obojętnie)
donkiszot napisał(a):Na koniec mój mały apel — jeśli koś z władnych będzie to czytał. Bodaj Andrzej Fabijański mówił kiedyś, że w Jazz Radio nigdy się nie przerywało utworów kosztem utrzymania się w ramówce, a teraz w radioJazz.fm są wytyczne coby się jednak tego czasu trzymać. Jeśli to prawda, to mój apel brzmi: nie. Myślę, że w takim radio o wiele ważniejsza jest muzyka niż czas, że spokojnie możemy się posługiwać czasem w stylu: "około godziny ... rozpocznie się".

tobin napisał(a):kiszocie, to pewnie ucieszy Cię, że autor KLIMAT UMIARKOWANY CIEPŁY coraz częściej dyżuruje w pasmach dziennych jako prezenter pasma. Na przykład dziś tak będzie, i we wtorek był Pan Kajtek premierowo.

) na temat: przy których audycjach najlepiej się śpi 
donkiszot napisał(a):O tak, cieszę się na te okoliczności, jednak nie do końca bez goryczy. Z reguły obecność Pana Kajetana oznacza, że znów nie ma Pani Magdy. Zawsze coś za coś![]()
Przed paroma minutami na antenie były pozdrowienia dla forumowiczów.Ponoć nawet Stasiek tu zagląda (tylko czemu nie ma konta?
).
donkiszot napisał(a): O tak, cieszę się na te okoliczności, jednak nie do końca bez goryczy. Z reguły obecność Pana Kajetana oznacza, że znów nie ma Pani Magdy. Zawsze coś za coś![]()

tobin napisał(a):chyba nie do końca rozumiem. Staś, czyli...?
Pani Magda koncertuje ostatnio dużo, i tylko gratulować, a co do zastępstw jej osoby to najczęściej byli to na zmianę Darek Błahuta lub Jerzy Szczerbakow (zamiennie a to w "Jazz Dobry o Poranku", a to W samo południe"). Teraz dołączył Pan Kajetan. Zupełnie nowa osoba w Jazzie.

donkiszot napisał(a):Czyli półroczny(?) syn Pana KajetanaOj, nie słucha się uważnie audycji, nie słucha
![]()
[/quote]donkiszot napisał(a):A zastępstw nie trzeba mi przytaczać, u mnie radiojazz.fm leci non stop. Jestem uzależniony

tobin napisał(a):[...]rety, ja tak miałem na początku istnienia radia, ale jako że każde uzależnienie jest złe udało mi się z nim wygrać -przynajmniej z tym- i poszerzać horyzonty choćby o brzmienia nie-jazzowe[...]

donkiszot napisał(a):Czyli półroczny(?) syn Pana KajetanaOj, nie słucha się uważnie audycji, nie słucha
![]()

tobin napisał(a):Ogromnie cieszy mnie powrót audycji Future Shock Jarka Grzesicy, feelHARMONY, Funk Fusion, sety Druha Sławka oraz Input-Output-Putput i Jaazz Room (dziś: Not not jazz).
Z nowych propozycji radia kciuki trzymam za: Szumy.zlepy.ciągi, Libiga Lataza.
Brakuje mi powrotu audycji: Syntetyczne Nastroje, Niokolokobaaa, Praia Latina, Aksamitne Podziemie i Ladies First. Od pierwszego programu w radioJAZZ.FM stałem się fanem programu Sorbeego, którego nie znałem wcześniej w Jazz Radio (był on na 106,8 fm kilka lat temu).

tobin napisał(a):tobin napisał(a):dopisuję Rozmowy Lekko Jazzujące Rafała Gregorowicza i Agny Kowalczyk. Baaardzo wyjątkowy program, z inspirującymi także znanymi goścmi wśród których m.in. byli: Katarzzna Figura, Justyna Steczkowska, Ewa Bem, Ewa Błaszczyk, Anna Maria Jopek, Kasia Nosowska, Kamila Drecka, Krzysztof Kolberger, Krzysztof Majchrzak, Jerzy Owsiak, prof. Jerzy Bralczyk, dr seks. Andrzej Depko, Artur Andrus i całe stado innych ważnych dla polskiej kultury vel nauki osób. Nietuzinkowi goście ze swoją muzyką, w swobodny sposób mogli rozmawiać, bez limitów czasowych na wejścia reklam czy obowiązkowych punktów ramówki radia.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości